Digitale læringstrends

5. GLOBAL KOMPLEKSITET

Femte digitale læringstrend har fokus på den globale kompleksitet og dennes betydning for fremtidens digitale undervisning.

Selvom globalisering har været en del af den økonomiske dagsorden i årtier, så er den voksende udveksling af kultur og økonomi mellem verdens forskellige lande kommet for at blive og med teknologien er det blot blevet nemmere og mere tilgængeligt.

Derfor ser vi også den globale kompleksitet som en del af vores digitale vision og et område som vi er nødsaget til at forholde os til.

NÅR VERDEN FLYTTER IND.

Med introduktionen af MOOC’s i starten af dette årtusinde, åbnede samtidigt muligheden for at undervise på tværs af landegrænser frigjort fra tid og rum. Derved flyttede hele verden ind i det digitale klasseværelse og gjorde det muligt, enten at følge et ”dansk” kursus fra Sydafrika, eller at følge et kursus fra Danmark på et Amerikansk universitet.

Når hele verden flytter ind i klasselokalet stiger kompleksiteten og stiller krav til dig og din undervisning.

Men hvordan forholder man sig til følgende, når publikummet pludseligt er internationalt?

–      Lærens rolle.

–      Forskellige elevtyper.

–      Digital dannelse.

–      Manglende engelsk kundskaber.

GØR KLAR TIL ET GLOBALT PUBLIKUM.

Vi tror, at fremtidens uddannelse i større og større udstrækning går på tværs af landegrænser og regioner. Derfor er det nødvendigt at forholde sig til ovenstående, når indhold gøres tilgængeligt globalt.

Det er derfor nødvendigt, at gøre dit forløb klar til et internationalt publikum, måske også selvom du ”kun” udbyder forløbet i Danmark.

Vi arbejder helt konkret ud fra tre fokusområder, når vi udbyder forløb med et internationalt publikum:

–      Skab kulturelt-neutralt indhold! Ved at holde fokus på læringsmålet fremfor at bruge tunge kulturelle cases er det muligt at nå ud til et bredere publikum.

–      Brand din organisation som en international eLæringsinstitution! Hvis deltagere fra andre lande skal lokkes til, er det nødvendigt at skabe et eLæringsnarrativ omkring din institution. Hvis ikke du er branded i din markedsføring indenfor eLæring vil du ikke få mange internationale kunder.

–      Oversæt resultaterne til flere forskellige sprog! Dine tidligere resultater er dem der skaber pålidelighed og sikre deltagelse. Ved at oversætte disse resultater, til flere forskellige lokale sprog, udvider du din potentielle målgruppe.

FREMTIDENS UDDANNELSESTEKNOLOGI

Globaliseringen betyder også, at adgangen til ny teknologi på uddannelsesområdet går hurtigere end nogensinde før. Både teknologier til det traditionelle klasseværelse, til crowdsourced undervisning og til den virtuelle undervisning.

Selvom visionen nedenfor er fra 2012, passer den stadigvæk ret godt, og jeg er sikker på, at den får ret i mange af dens forudsigelser for fremtidens læring. Spørgsmålet er bare om det vil gå hurtigere end vi tror…………

[1] https://commission.fiu.edu/helpful-documents/higher-education-general/envisioning-the-future-of-education.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s